Is het binnen een bedrijf echt zo anders dan thuis?

Magazines | Vallei Business nummer 3 2024

Nee, dat denk ik niet.

De hele rugzak van thuis neem je mee naar je werk, of je dat nu wilt of niet.

Voelt een werknemer zich gehoord en gezien op de werkvloer? Hoeveel schrijnende verhalen hoor je over pesten of autoritair gedrag van een leidinggevende? Bijna iedereen heeft wel eens te maken met grensoverschrijdend gedrag. Wat zorgt ervoor dat iemand dit gedrag vertoont en waarom wordt het toegelaten? Dit zijn interessante vragen die goed met paardencoaching uitgebeeld kunnen worden.

Paardencoaching kan zeer behulpzaam zijn om inzichten te verkrijgen in teams en individuen. Ik richt me vooral op het individu en kan met mijn paarden veel inzichten bieden, zodat je begrijpt wat er om je heen gebeurt, maar ook met jezelf op de werkvloer. Meer bewustwording kan ervoor zorgen dat je anders naar je werk kijkt en misschien minder vermoeid naar huis gaat!

Maar ook leiderschap: hoe kan ik beter en effectiever in contact staan met mijn collega's? Hoe benader je iemand op de juiste manier? Hoe verhoud jij je tot je collega's en zij tot jou? Ook hier zijn paarden fantastische spiegels die direct reageren op jou; als je je houding aanpast, zie je direct resultaat bij de paarden. Het mooie van deze feedback is dat je het direct kunt toepassen in het dagelijks leven en op je werk.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door opstellingen te maken met pionnen of een kudde paarden. Wat laten ze zien, wat zie jij? Je leert jezelf beter kennen en aanvoelen. Soms komen er ineens verrassende inzichten naar boven die veel kunnen verklaren en helpen om beter te functioneren in het leven en dus ook op je werk.

Ben je benieuwd hoe dit voor jou kan werken? Je bent welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Julia Voskuilen-van Kooijk
Coach & CREF behandelaar
www.toppaardencoaching.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by