Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een financiering voor de drukste periode van het jaar?

Magazines | Vallei Business nummer 3 2024

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, zien veel ondernemers in diverse sectoren een piek in hun omzet. Zo’n hoge omzet betekent ook dat je voor voldoende voorraad moet zorgen. Die drukke periode biedt zowel kansen als uitdagingen, want hoe kom je snel aan voldoende kapitaal om je producten in te kopen, extra personeel aan te trekken of je uitstaande facturen te betalen? Ik laat je graag zien hoe je deze uitdaging omzet naar een geweldige kans op groei van jouw bedrijf.

In de bouw- en landbouwsector zijn de lente en zomer traditioneel drukke periodes. Het is in deze maanden gunstiger weer om een groot bouwproject te starten. In de landbouw is dit het seizoen om te oogsten. Beide sectoren hebben in deze periode een grote behoefte aan werknemers. 

Ben je actief in de horeca of het toerisme? Dan is de zomer ook het startpunt van jouw seizoen. Heb je plannen voor heaters op je terras voor de frisse zomeravonden of wil je juist airconditioning binnen plaatsen? Broeit er een idee om een evenement of festival te organiseren? Wil je meer producten inkopen zodat je voorbereid bent op de grote vraag naar lunches en diners? Wat je plannen ook zijn voor deze zomer, je hebt geld nodig om ze te realiseren.

De juiste financiering
Met de piek die je de komende maanden verwacht, komt er een druk te liggen op je cashflow. Want dat extra geld heb je vaak niet zomaar paraat. Als je voorbereid wilt zijn op een grote klantvraag, moet je ervoor zorgen dat je je voorraad op orde hebt en voldoende inkopen. Dat vraagt dus om een financiering om jouw bedrijf te laten groeien. Of je nu een gevestigde ondernemer bent of pas net eigen baas; de juist financiering vinden is cruciaal. Voor banken en andere geldverstrekkers is de zomer ook de periode om te investeren in mooie projecten waarin ze potentie zien voor succes. Daarom is de zomer bij uitstek het moment om naar je financieringsmogelijkheden te kijken. 

Vergelijken loont
Veel ondernemers die snel een financiering nodig hebben, regelen graag een krediet online vanuit hun luie stoel. Maar is dat de beste oplossing voor jou? Zo beschik je wel snel over je financiering, maar vaak kom je op een later moment moeilijk van het product af. Meestal zijn er ook andere oplossingen die je vaak lagere maandlasten opleveren en betere voorwaarden. Maak daarom altijd een vergelijking tussen meerdere aanbieders, want dat loont. 

Passende oplossing
Er zijn verschillende manieren om jouw plannen te financieren. Voor veel ondernemers blijft de bank een vertrouwde manier om een lening af te sluiten. Met een zakelijk krediet bijvoorbeeld kun je snel en makkelijk geld lenen op het moment dat jij het nodig hebt. 
Financieren op basis van transactiegegevens

Ook alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding, leasing en overheidssubsidies kunnen een aantrekkelijke manier zijn om jouw plannen te realiseren. Uiteraard kun je bij deze alternatieve oplossingen ook snel over het gevraagde geldbedrag beschikken, want geldverstrekkers beoordelen jouw financieringsvraag niet op basis van jouw resultaten in de afgelopen jaren, maar hanteren jouw transactiegegevens als uitgangspunt. 

Welke vorm en welke geldverstrekker je ook kiest, kies een manier die past bij jouw situatie en maak een vergelijking zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt. Voor elk goed plan is een passende financieringsoplossing mogelijk. Daar help ik je natuurlijk graag bij. Zo kun jij snel reageren op veranderingen in de markt en hoef je geen enkele kans te laten liggen.
 

Tom
 Baerends
Adviseur bedrijfs? en vastgoedfinanciering
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by