CHE: doordat Chantal groeide, is haar afdeling meegegroeid

Magazines | Vallei Business nummer 2 2024

Door de praktijkopdracht die Chantal deed voor de post-hbo Management van de CHE stegen de commerciële resultaten van een Monuta-afdeling. Maar misschien wel belangrijker voor leidinggevende Sahar Salimian: de groei die Chantal liet zien in analytisch vermogen en projectmanagementvaardigheden. “Daar heb ik zelf ook van geleerd!”

Monuta is één van de grootste uitvaartverzorgers en -verzekeraars van ons land. Al 100 jaar zet het bedrijf zich in voor een afscheid met een goed gevoel. Als senior manager stuurt Sahar Salimian een managementteam aan dat zich bezighoudt met marketing, sales, service en operations binnen de verzekeringstak van Monuta.

CHANTAL BOKSMAN VOLGDE DE POST-HBO MANAGEMENT AAN DE CHE. HOE GING DAT?
Chantal klopte zelf bij mij aan om te kijken wat er mogelijk was. Dat is natuurlijk het mooiste. Ik was direct positief. Als je zelf wilt leren en de opleiding is ook nog eens in lijn met je vak? Dan lijkt het me logisch dat je ‘ja’ zegt als werkgever.

WELKE VERANDERING ZAG JE BIJ CHANTAL TIJDENS HET OPLEIDINGSTRAJECT?
Door de opleiding is Chantal enorm gegroeid in haar analytische competenties, haar bedrijfskundige blik is groter geworden. Verder is ze gegroeid in haar projectmanagementskills. De manier waarop ze vraagstukken aanpakt, hoe ze trajecten ook echt afmaakt. Ze was altijd al sterk in de menskant, maar door de opleiding heeft ze ook veel geleerd over de bedrijfskant. Ik zie dat ze die twee zaken nu met elkaar in lijn kan brengen. Dat is wat mij betreft waar managen om gaat. Ik heb er daardoor echt een senior manager en sparringpartner bijgekregen. En doordat Chantal zelf groeide, is haar afdeling meegegroeid.

WAT ZOU JE ANDERE WERKGEVERS WILLEN MEEGEVEN DIE NADENKEN OVER EEN OPLEIDINGSTRAJECT?
Doe het! Ik spreek regelmatig mensen die me vertellen dat ze ooit nog een hbo-opleiding willen doen. Praat er eens over met je werkgever, zeg ik dan. Het verbaast me echt dat sommigen vervolgens die kans niet krijgen. Wat denk je dat zoiets doet met hun motivatie? Investeer in de ontwikkeling van het potentieel van mensen die je al in huis hebt. Wat je ervoor terugkrijgt, is zoveel waard, dat heb ik wel gezien bij Chantal. Ik besef dat niet iedereen dezelfde ontwikkeling zal doormaken als zij, maar ik geloof dat als je in staat bent om de intrinsieke motivatie te triggeren en een opleiding faciliteert, er bij iedereen mooie dingen mogelijk zijn.

Bij de CHE bieden we een reeks interessante opleidingen en trainingen om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en te versterken. Onder andere deze post-hbo Management, maar ook een post-mbo Leidinggeven en verschillende skills-trainingen.

Meer informatie op: www.che.nl/leiderschap.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by