Column Amor Fortis

Magazines | Vallei Business nummer 2 2024

Regelmatig komen mensen met deze vraag bij Amor Fortis terecht. Een interessante vraag, met veel verschillende mogelijke oorzaken (zoals werkdruk, balans werk-privé, stijl van de leiding, collegialiteit, stress) en dus ook veel verschillende oplossingen. Voor een duurzame oplossing is een goed onderzoek naar de belangrijkste speler in het vraagstuk, te weten de client zelf, van groot belang. Wat ervaart hij op het werk en wat gebeurt er feitelijk? Hoe is hij op deze werkplek terecht gekomen? Welke ontwikkelrichting kiest de client?
 
Amor Fortis gaat met de client op zoek naar de innerlijke overtuigingen die een rol spelen bij de ervaren knelpunten. Deze innerlijke overtuigingen bevinden zich, de naam zegt het al, in ons. In ons, onder de oppervlakte, en meestal in ons onderbewustzijn. Door oefeningen en opstellingen kunnen ze aan het licht worden gebracht. De overtuigingen zijn gevormd in onze jeugd en hebben ons lange tijd uitstekend gediend – en enkele van deze overtuigingen zijn verouderd en gedateerd. Door de verouderde innerlijke overtuigingen een ‘update’ te geven creëert de client ruimte in zijn eigen mogelijkheden en kan hij koers gaan zetten naar wat hij zelf het liefste wil. En staat hij zich toe om zelf zijn grootste vriend te worden. 
 
Een praktijkvoorbeeld: in april vorig jaar kwam Klaas (en dat is niet zijn echte naam) bij Amor Fortis met deze vraag. Hij was niet gelukkig in zijn werk, dat bestond uit het leiden van een data-gedreven afdeling. Bij het onderzoeken van de belangrijke keuzes die hij tot op dat moment had gemaakt, bleek dat hij ze (onbewust) toetste door de ogen van zijn vader. Door zijn eigen levensweg letterlijk na te lopen (in de natuur) en zijn eigen levensdoel te visualiseren realiseerde Klaas zich dat hij veel meer vrijheid had dan hij ooit had gedacht. Bij de laatste sessie nam Klaas beschuit met muisjes mee: het voelde voor hem herboren!
 
Han van den Broek
www.amorfortis.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by