Ratio Electric: zorgeloos overstappen naar elektrisch rijden

Magazines | Vallei Business nummer 2 2024

Op zoek naar een betrouwbare laadoplossing voor je elektrische voertuig? Bij Ratio Electric ben je aan het juiste adres. Het vooruitstrevende bedrijf uit Nijkerk biedt eenvoudig te installeren en te gebruiken laadoplossingen om bedrijven moeiteloos te laten overstappen naar elektrisch rijden.

Hun missie is duidelijk: de overstap naar schone mobiliteit voor iedereen vergemakkelijken en de energietransitie versnellen. Jaap Berg, Business Development Manager EV bij Ratio Electric legt uit dat Ratio Electric de uitdagingen van ondernemers die willen overstappen naar elektrisch rijden door en door kent. Ze richten zich specifiek op deze doelgroep en ontwikkelen en produceren hoogwaardige laadoplossingen voor elektrische voertuigen die eenvoudig te bedienen, slim in gebruik en betaalbaar zijn.

Van oorsprong is Ratio Electric een familiebedrijf dat al jarenlang actief is in de energie- en kabeldistributie. Sinds hun oprichting in 1960 ontwerpen en leveren ze oplossingen voor de verdeling van netspanning op werkplekken en kantoren, evenals oplossingen voor marktbehoeften zoals walstroomaansluitingen voor vaartuigen en laadoplossingen voor voertuigen. In de afgelopen vijftien jaar hebben ze zich gericht op de EV-markt en ontwikkelen en produceren ze hun eigen oplossingen. Ze waren vroege pioniers op het gebied van laadoplossingen en blijven met hun innovaties nog steeds toonaangevend.

Het doel van Ratio Electric is een zorgeloze overstap naar elektrisch rijden voor iedereen. Veel mkb-ondernemers vinden het spannend, maar Ratio Electric helpt de drempel te verlagen. Vaak is het een kwestie van onbekend maakt onbemind. Veel ondernemers weten niet precies hoe het zit met kilowatt, ampères en voltages. Of ze moeten load balancing toepassen, de hoofdaansluiting verzwaren, één laadpaal neerzetten of het meteen toekomstbestendig aanpakken, en hoe het kostenplaatje eruitziet. Ratio Electric biedt advies en heeft ook meteen de oplossingen in huis.
De laadoplossingen van Ratio Electric zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar. Een mooi voorbeeld is hun nieuwe zakelijke laadpaal io7, een dubbele laadpaal voor het mkb, robuust, hufterproof en met een strak design en professionele verlichting. Met twee aansluitingen heb je in één keer twee laadpunten. Daarnaast maakt deze oplossing het mogelijk om laadsessies automatisch te verrekenen. Je hoeft dus geen Excel-sheets meer te maken om te kijken wie er geladen heeft tegen welk tarief. Je kunt de laadpaal eenvoudig beheren met hun gratis app. Bijzonder is ook dat deze laadpaal gemaakt is van oude V6-motoren die vroeger nog gebruikt werden voor vervuilende diesels, maar nu bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.
 
Simpel en slim zijn de kernwoorden van Ratio Electric. Je hoeft een auto zowel thuis als op de zaak niet maximaal snel te laden. Een beetje nuchterheid is op zijn plaats. Laat ‘m langzaam vol druppelen. Met de Ratio App kun je instellen dat je je auto niet op piekmomenten laadt, wanneer de prijs en het verbruik hoog zijn. Langzaam laden op slimme momenten is een simpele en effectieve oplossing. Een andere oplossing die Ratio Electric biedt, is laden op basis van dynamische energietarieven. Daarnaast hebben ze oog voor veiligheid met Dynamic Load Balancing (DLB), dat het pand tijdens het laden beschermt tegen overbelasting door de laadsnelheid aan te passen op het verbruik in het pand. Hun oplossing is ook groen: laden gebeurt op zonnestroom en ze maken zowel de software als hardware van hun producten in hun eigen fabriek in Nijkerk, waarbij ze in de assemblage hulp krijgen van een sociale werkplaats.

Volgens nieuwe wet- en regelgeving moet in 2025 één op de twintig parkeerplekken een laadpaal hebben. Dit is het moment om het in één keer goed te doen, want de grond moet toch open. De werkplek is de perfecte plek om een auto te laden. Veel mensen denken dat een auto snel vol moet zitten, maar voor het elektriciteitsnet is het beter dat auto’s relatief langzaam vol druppelen. En waar staat een auto lang stil? Thuis en op het werk. En waar schijnt de zon het meest? Op de zaak. Vaak liggen daar ook al zonnepanelen, dus is het één van de beste én goedkoopste plekken om je auto vol te laden. Door over te stappen naar elektrisch rijden draag je als ondernemer bovenal bij aan een groene toekomst voor de wereld.
Ratio Electric is in de afgelopen drie jaar van twaalf naar vijftig medewerkers gegroeid en wil die groei voortzetten. Eerst in hun thuismarkten waar ze gevestigd zijn met kantoren: Nederland, Engeland en Denemarken. Langzaam maar zeker willen ze Europa veroveren. De ontwikkelingen in hun markt gaan snel en zij bewegen mee. Met hun slimme laadoplossingen en snelle service helpen ze ondernemers verduurzamen en leveren ze hun bijdrage aan het versnellen van de energietransitie.

Voor meer informatie, bezoek www.ratio.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by