Ziekteverzuim verlagen door paardencoaching

Magazines | Vallei Business nummer 2 2024

De cijfers van het hoge ziekteverzuim in het bedrijfsleven liegen er niet om. Lange wachtlijsten bij de reguliere zorg en hulpverlening. Het duurt soms zes maanden voordat je teruggebeld wordt door een arboarts. Heb je keihard gewerkt aan jezelf om terug te keren naar de arbeidsmarkt, maar zit je te wachten op een telefoontje. Dit kom ik regelmatig tegen, tot grote frustratie bij mijn cliënten.
 
Ik denk dat er veel te behalen valt als er meer hulp gezocht wordt voor uitvallende werknemers bij een alternatieve vorm van hulpverlening waarvan eigenlijk het kostenplaatje lager is, geen lange wachtlijsten en allerlei protocollen waar iedereen maar aan moet voldoen, terwijl iedereen anders is en andere vorm van begeleiding nodig heeft. Plus de communicatie verloopt in principe met de hulpverlener zelf en niet met allerlei tussenpersonen die eerst jouw dossier moeten doorlezen.
 
Een goed voorbeeld daarvan is paardencoaching. Deze vorm biedt een unieke ervaring waarbij de sensitieve en intuïtieve aard van paarden wordt ingezet om iemand te begeleiden op zijn persoonlijke ontwikkelingsreis.

Paardencoaching biedt:

* Ervaringsgericht leren, omdat je direct in contact staat met het paard.
* Een holistische benadering, alles wordt aangeraakt.
* Directe oordeel loze feedback die je ontvangt van de paarden.

Waar kan paarden coaching o.a. voor ingezet worden? 

1) Inzicht in non-verbale communicatie: paarden reageren op subtiele signalen en spiegelen jouw emoties en gedrag, wat inzicht kan bieden in jouw communicatiestijl.

2) Persoonlijke groei: Door samen te werken met paarden, leer je meer over jezelf, wat je triggers zijn en bepaalde patronen en/of emoties te herkennen.

3) Emotionele heling: Paarden zijn meesters in het bieden van onvoorwaardelijke steun en kunnen helpen bij het verwerken van emoties en trauma's. 

4) Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen: Door het contact met paarden vergroot je je zelfbewustzijn en bouw je vertrouwen op in je eigen kunnen.
Mijn persoonlijke ervaring is dat hier zeer goede resultaten mee geboekt zijn, omdat deze vorm van hulpverlening breed inzetbaar is en hoogst effectief!
 
 
Julia Voskuilen-van Kooijk
Coach & CREF behandelaar
www.toppaardencoaching.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by