Waarom jouw bedrijf ICT met een persoonlijke aanpak nodig heeft

Magazines | Vallei Business nummer 4 2024

Onbekend maakt onbemind - en dat geldt ook voor je ICT-partij. Bij Yellow Spring horen we het regelmatig van nieuwe klanten: ze werkten samen met een lokale ICT’er en die werd overgenomen door een grote club, waarna ze de verbinding misten. Wij gaan uitdrukkelijk voor de persoonlijke aanpak. Korte lijntjes en dat je als klant weet wie je verder helpt. Waarom jouw bedrijf dat nodig heeft? Dat lees je in dit artikel.

Behoefte aan een lokale partner

We zien in de regio een trend van kleine ICT-partijen die worden overgenomen door grotere bedrijven. De klanten van die kleine partijen, vaak lokale MKB’ers, zijn gewend aan samenwerken met hun ‘eigen’ ICT’er en lopen na de overname tegen een muur aan. Ze weten niet wie ze kunnen benaderen voor ondersteuning en krijgen nauwelijks telefonisch contact, maar gewoon een ticket aanmaken en hopen dat het goed komt, dat voelt ook niet prettig. Zo zijn bedrijven als Top’s Edelgebak en Ballonvaartcentrum Van Manen bij Yellow Spring terechtgekomen - vanuit de behoefte aan een lokale partner, die benaderbaar is en waarmee je een persoonlijke band opbouwt.
 
Die persoonlijke aanpak is belangrijk om een aantal redenen:

Kant-en-klaar werkt niet

Jouw bedrijf heeft een unieke cultuur, werkwijzes en doelen. Als je daar een kant-en-klaar ICT-plan overheen legt, werkt het niet. Een ICT-partner moet juist jouw bedrijf kennen als zijn broekzak en oplossingen bedenken die naadloos aansluiten op wat jij wil bereiken, maar ook op de stand van zaken binnen je onderneming.
 
Wil je bijvoorbeeld gaan werken in de cloud? Dan kunnen we simpelweg een cloudwerkplek voor je klaarzetten en je de factuur sturen, maar we kunnen ook samen gaan kijken hoe jij écht profijt uit die werkplek haalt. Bijvoorbeeld door alle onderdelen van je Microsoft 365 abonnement volledig te benutten. In zulk maatwerk zit een grote meerwaarde.

Je ‘eigen’ consultant werkt sneller en prettiger

Stel je voor: je klantsysteem is vastgelopen en je kunt niet verder werken. Ten einde raad bel je je (grote) ICT-partij, waar je een bandje krijgt. Na een minuut of 20 in de wacht staan, besluit je een ticket voor ze aan te maken. In de e-mailbevestiging staat dat je vraag binnen 48 uur wordt opgepakt.
 
Klinkt niet zo goed, hè? Nu een ander scenario: je systeem is vastgelopen en je belt je eigen, lokale ICT’er. Je krijgt meteen je ‘eigen’ consultant, Herman, aan de lijn. Herman luistert naar je verhaal, weet waar je het over hebt en gaat aan de slag. Binnen een uurtje heeft hij het probleem opgelost en is je bedrijf weer up and running. We willen maar zeggen: het werkt sneller en prettiger als je weet wie je aan de lijn krijgt. En als je consultant jouw bedrijf en jouw ICT kent en meteen de nodige actie kan ondernemen.

En die consultant loopt een stapje harder voor je

Je zou je ICT’er niet alleen moeten spreken als er een probleem is. Bij Yellow Spring vinden we het belangrijk om periodiek bij onze lokale partners langs te gaan. Op zo’n ‘floorwalking’-dag drinken we samen een kop koffie, lopen we een rondje langs je medewerkers om te kijken waar ze tegenaan lopen en verhelpen we meteen die kleine ICT-irritaties die niet erg genoeg zijn om een ticket voor aan te maken. En: je medewerkers hebben daarna een gezicht bij de ICT-ondersteuning en weten wie ze kunnen bellen.

Ook werken met een ICT-partij die altijd dichtbij is?

We laten je graag zien hoe onze persoonlijke aanpak jouw bedrijf verder helpt. Neem contact op via service@yellowspring.nl" rel="nofollow" target="_blank">service@yellowspring.nl of bezoek onze website voor meer informatie: www.yellowspring.nl.
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by