Artikel

20-06-2024 10:03

Cybersecurity: essentieel voor iedere ondernemer

Iedereen weet ondertussen wel dat digitale veiligheid een cruciaal onderdeel is van een onderneming, maar niet iedereen weet hoe je dat slim aanpakt. Daarom delen ISO Groep en KokxDeVoogd hun verhaal. Welke lessen zijn geleerd en wat kunnen andere bedrijven daarmee?

KokxDeVoogd, een vooraanstaand advies- en onderzoeksbureau voor de decentrale overheid, maakte afgelopen twee jaar een opmerkelijke verschuiving door in hun benadering van cybersecurity en koos daarbij ISO Groep uit Veenendaal als IT-partner. Bij de verhuizing naar een nieuw kantoorpand grepen zij de kans aan om de werkmethoden en beveiligingsprotocollen grondig te herzien.

Jacqueline de Haas, operationeel manager, legt uit hoe deze transformatie werd aangepakt en wat het heeft opgeleverd. "Voor ons, als bureau dat met privacygevoelige data werkt voor de overheid, is beveiliging van het hoogste belang," zegt Jacqueline. "We wilden niet alleen een modern kantoor, maar ook een veilige werkplek.”

Een cruciale beslissing was om alle processen naar de cloud te verplaatsen, waarbij ISO Groep, onze vertrouwde IT-partner, ons heeft ondersteund bij deze transformatie. De implementatie van Intune-software en de inrichting van hardware waren slechts het begin. Vervolgens werd gedurende acht maanden stapsgewijs de cybersecurity opgeschroefd. Medewerkers werden voortdurend op de hoogte gehouden van nieuwe bedreigingen en aanpassingen in begrijpelijke taal.

Het bewustzijn rond cyberrisico's groeide bij elke medewerker. We zijn nu beter voorbereid op potentiële datalekken en begrijpen de gedeelde verantwoordelijkheid. De genomen veiligheidsmaatregelen zijn divers en omvatten versleuteling van documenten, op afstand uitschakelen van laptops, spamfiltering en dubbele verificatie bij cloud-inloggen. Zelfs onze printer is onderdeel van ons beveiligde netwerk. Desondanks blijft waakzaamheid geboden.

Het succes van deze aanpak illustreert het belang van proactieve security consultancy en technologische investeringen voor moderne ondernemers. Cybersecurity is niet langer een optionele luxe, maar een noodzaak om bedrijfsgegevens en de privacy van klanten te beschermen. ISO Groep streeft ernaar om deze best practices te delen en samen te werken aan een veiligere digitale toekomst voor alle bedrijven.
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by