Artikel

19-09-2024 21:00

Spectaculaire opening Midden Nederland Hallen: rijdende tribunes en hoogste kas stelen show

Hoe spectaculair kan je een evenementenlocatie upgraden? De Midden Nederland Hallen heropende deze week een volledig vernieuwd complex, met o.a. een gloednieuwe theaterhal én de hoogste evenementenkas van Nederland. 

Grote kans dat de centraal gelegen locatie aan de A30 de komende weken de shortlists van bureaus en eventorganisatoren binnen dendert. Want het complex won aan uitstraling en er kwamen een aantal features bij waar geen locatie in Nederland aan kan tippen. 

Eén theater, vijf verschillende settings
Zoals de gloednieuwe Theaterhal met rijdende tribunes. Waar je in een ‘gewoon’ theater vast zit aan één theateropstelling, kies je hier uit vijf verschillende settings. In de pauze van je evenement met één druk op de knop switchen naar een Lagerhuis-opstelling? Het kan. En met de mobiele LED-walls creëer je steeds nieuwe decors.

De hoogste kas van Nederland 
Nog zo’n troef? Dat zijn de twee nieuwe kassen, die aan de zijkant van het complex verrezen en via een loopbrug met elkaar verbonden zijn. Het hoogste punt bevindt zich 14 meter boven de grond, van alle kanten valt een zee aan daglicht op het natuurlijke interieur met veel groen. Dat geeft een ongeëvenaard ruimtelijk gevoel tijdens bijvoorbeeld een netwerkevenement, award diner of congres.  

Plug & play industriële evenementenhal 
Ook de bestaande evenementenhal onderging een metamorfose, om ‘m nog geschikter te maken voor onder andere congressen en bedrijfsfeesten. Aan weerszijden van de plenaire zaal kwamen barren en foodcorners. En in de hal ‘hangt’ nu een vide. Daar wordt de laatste hand gelegd aan vijf subruimtes. Het naastgelegen Grand Café wordt nog getransformeerd tot foyer en ook hier komen subruimtes. Zo switch je voortaan naadloos van een plenair programma naar break-out sessies.  

1 complex, 3 werelden voor evenementen
De vernieuwde Midden Nederland Hallen werd 19 september geopend met een spectaculaire avond voor ruim 1600 genodigden. Na een ontvangst in de adembenemend verlichtte Evenementenkas zagen ze als één van de eersten 40-45, de Musical en kregen een sneak-preview van de locatie. “Eén complex, met drie werelden”, sprak Timo Kruft al in zijn speech waarin hij terugblikte op een monsterklus. “We hadden maar acht maanden en gingen voor niets minder dan goud. Dat is gelukt, we hebben samen geschiedenis geschreven.”

Select rijtje van XXL-locaties
Met de recente uitbreidingen nam het vloeroppervlakte van de Midden Nederland Hallen toe naar meer dan 15.000 vierkante meter. Met 5 grote zalen en meer dan 15 subruimtes behoort het complex nu tot de allergrootste evenementenlocaties van Nederland. Zonder dat het overweldigend voelt, want door de verschillende werelden leent het complex zich al voor evenementen vanaf 100 gasten. 

Energieneutraal en turn-key
Ook op het gebied van duurzaamheid verlegde de Midden Nederland Hallen haar eigen grenzen. Het aantal zonnepanelen werd uitgebreid naar ruim 3.000 stuks, er kwamen accu’s om duurzame energie op te slaan. Koelen en verwarmen gebeurt met energie uit de bodem, techniek, catering en inrichting zijn allemaal al in huis wat veel transport scheelt. Dat draagt bij aan een lage footprint van evenementen in de Midden Nederland Hallen. 

www.middennederlandhallen.nl 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by